BLOG

Celodenní seminář seminář ke 151. výročí narození Františka Nušla se konal 24. 11. 2018 - od 10 do 17 hodin v muzeu Jindřichohradecka (klášter minoritů Jindřichův Hradec).

Při přípravě semináře na paměť Fr.Nušla jsme si nedaleko Jindřichova Hradce nemohli nevzpomenout na Ladislava Schmieda, který nás opustil před 6 lety. Navštívili jsme jeho hrob, ale také jsme nahlédli do jeho bývalé zahrady, kde stále stojí jeho pozorovací domeček.

Hvězdárna a planetárium České Budějovice s pobočkou na Kleti se v oblasti astronomie a příbuzných přírodních věd věnuje prezentaci poznatků pro širokou veřejnost, mimoškolní douce navazující na učivo všech stupňů škol, práci s dětmi a mládeží s hlubším zájmem o tuto oblast, spolupráci s amatérskými astronomy, internetovým magazínům...

Pokud si nevíte rady, co s různými starými přístroji, pozorovacími pomůckami apod. týkající se astronomie nebo geodézie, napište nám ! > zde

NTM v Praze: Vážení přátelé, společně se členy radioklubu OK1KLV vás srdečně zveme na seminář pořádaný v přednáškovém sále Národního technického muzea, který se koná v rámci připomenutí výročí 90 let od ztroskotání vzducholodi ITALIA a záchrany jejích trosečníků.